Tapahtumat

 Sivu päivitetty: 21.01.2019

Yhdistyksemme järjestää tapaamisia, kursseja ja retkiä jäsenillemme ympäri Suomea. Paikallisosastojen tapahtumat löydät kunkin paikallisosaston alta. Tervetuloa mukaan!Kurssit 2019

Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry järjestää kurkku- ja suusyöpää sairastaneille ja läheisille seuraavat kurssit Kyyrönkaidan kurssikeskuksessa, Mikkelissä (Ristiina):

SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSI KURKKU- ja NIELUNALUEENSYÖPÄÄN SAIRASTUNEILLE JA LÄHEISILLE
24.6. – 29.6.2019
Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti uusille kurkkusyöpäpotilaille ja omaisille. Yhdistyksen sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvalle potilaalle ja omaiselle kurssi on maksuton eikä edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.
Hakuaika päättyy kun kurssi on täynnä.

SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSI SUUNALUEENSYÖPÄÄN SAIRASTUNEILLE JA LÄHEISILLE
19.8. – 24.8.2019
Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti uusille suusyöpäpotilaille ja omaisille. Yhdistyksen sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvalle potilaalle ja omaiselle kurssi on maksuton eikä edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.
Hakuaika päättyy kun kurssit on täynnä.

SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIN YHTEINEN SEURANTAJAKSO KESÄN KURSSEILLE OSALLISTUJILLE
lokakuu
Kesän sopeutumisvalmennuskurssille osallistuneille järjestetään syksyn 2019 aikana yhteinen seurantajakso. Seurantajakso on tarkoitettu ensisijaisesti ensimmäistä kertaa sopeutumisvalmennuskurssille osallistujille.
Jakson tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin kutsukirjeellä.

Kurssien tavoite

Sopeutumisvalmennuskursseilla tuetaan kuntoutujaa konkreettisten tavoitteiden saavuttamisessa kuntoutujan toimintakyvyn saavuttamiseksi. Tavoitteena on saada voimavaroja arkeen, lisätä tietoa syöpäsairaudesta, hoidoista ja itsehoidosta, löytää selviytymiskeinoja arkeen ja toimiva vertaistukiverkosto.

Kurssien rahoitus

Sopeutumisvalmennuskurssien rahoituksesta vastaa STEA sekä Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry.

Hakumenettely

Hakemuslomake on saatavissa Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry:n toimistosta puh. 040 514 6045, verkkosivuilta www.le-invalidit.fi tai Ystävän Tuki –lehdestä. Hakemukseen tulee liittää lääkärin B-lausunto tai vastaavat tiedot sisältävä lääketieteellinen selvitys.

Matkakorvaukset

Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry ei korvaa matkakuluja.

Kela korvaa matkakustannuksia kun kuntoutus perustuu julkisen terveydenhuollon kuntoutuspäätökseen. Kuntoutuspäätös tulee hankkia ennen kurssille osallistumista tai kurssin hakuajan päättymistä.

Kela korvaa matkakustannuksia pääasiassa halvimman matkustustavan mukaan. Yleensä se on julkinen kulkuneuvo, esimerkiksi juna tai linja-auto. Jos käytät muuta kuin halvinta matkustustapaa - esimerkiksi taksia - sinulla tulee olla terveydenhuollon antamana todistus sen tarpeellisuudesta. Jos taksin käyttö johtuu liikenneolosuhteista, sinun tulee perustella taksin käyttö korvaushakemuksessasi.

Puutteellisista liikenneolosuhteista johtuva matka voidaan korvata omalla autolla tai taksilla tehtynä.

Pyydä Kelalta ennakkopäätös ennen kurssille osallistumista jos käytät muita kuin julkisia kulkuvälineitä.

Tarkempaa tietoa matkakorvauksista saa Kelan toimistosta tai Kelan verkkosivuilta.

Lomatoiminta 2019

Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry järjestää Mikkelissä (Ristiinassa), Kyyrönkaidan kurssikeskuksessa kaksi erillistä virkistyslomaviikkoa. Viikoilla kunnostetaan ulkoilualueita, pelataan pihapelejä ja vietetään virkistävää lomaa.

Talkoo-, virkistys- ja ulkoiluviikko
13.5. – 18.5.2019

Hakuaika päättyy 15.4.2019

Talkoo-, virkistys- ja ulkoiluviikko
2.9. – 7.9.2019

Hakuaika päättyy 1.8.2019

Lomaviikolla kunnostetaan ulkoilualueita, pelataan pihapelejä ja vietetään lomaa sekä tavataan vertaisia. Lomaviikolle osallistuminen ei velvoita osallistumista talkootyöhön.

Lomaviikon osallistumismaksu on Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry:n jäseniltä
125 euroa / henkilö / 2 hh
160 euroa / henkilö / 1 hh

Lomaviikon osallistumismaksu muilta kuin Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry:n jäseniltä
250 euroa / henkilö / 2 hh
290 euroa / henkilö / 1 hh

Hintaan sisältyy mm. täysihoito (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi ja päivällinen), majoitus kahden hengen huoneissa sekä uinti- ja saunomismahdollisuus.

Rahoitus

Lomaviikkojen rahoituksesta vastaa Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry. Lomaviikkojen rahoitukseen ei saada ulkopuolista avustusta. Lomaviikkojen toteutuminen edellyttää riittävää osanottajamäärää. Molemmat viikot on voitu toteuttaa viimeisten viiden vuoden aikana.

Hakumenettely

Hakemuslomake on saatavissa Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry:n toimistosta puh. 040 514 6045, Hakemukset-sivulta tai Ystävän Tuki –lehdestä.

Tervetuloa virkistäytymään ja nauttimaan Kyyrönkaidan rauhasta ja kauniista luonnosta.


Paikalliset tapahtumat

Löydät paikalliset tapahtumat kunkin paikallisosaston alta!

Etelä-Pohjanmaa
Keski-Suomi
Kymenlaakso
Päijät-Häme
Pohjois-Karjala
Pohjois-Savo
Pohjois-Suomi
Saimaa
Tampere
Turku
UusimaaLiity jäseneksi

Täytä hakemus ja liity! Voit myös liittyä soittamalla 040 514 6045 tai paikallisosaston yhteyshenkilöille.